Månedens redskab - Konsensuskvadratet​

Få blik for teamkulturen

Konsensuskvadratet er et dialogredskab til teams. Formålet er at få blik for, hvornår vi har brug for at reflektere sammen, og hvornår vi skal beslutte en fælles handling.

Herudover kan det give os et fælles og legitimt sprog til at beskrive, hvornår både konsensus og ikke-konsensus kan blive ukonstruktivt og bevæge sig i det personlige og private domæne.

Teamlederens opgave er at forholde sig nysgerrigt til de domæner, diskussionen bevæger sig i og at guide kollegerne rundt i kvadratet, hvis dialogen løber af sporet.

Hvor er vi, og hvor vil vi gerne hen?​

Idealet er først at være til stede i en konstruktiv ikke-konsensus, hvor man diskuterer mulige scenarier og udfordrer hinandens for-forståelser.

Herefter skal man finde sammen i en konstruktiv konsensus, hvor teamet aftaler en fælles handling / intervention, som alle i teamet er loyale over for.

Virkeligheden kan vise sig mere nuanceret, men redskabet giver en ramme til at skabe fælles bevidsthed og styre diskussionen i en hensigtsmæssig retning.

Afprøv redskabet i et lederteam eller et team af faglige kolleger.​​

Vil du have flere redskaber til din faglige hverdag? Tag et kig på vores efter- og lederuddannelse. 

Kontakt​oplysninger

Kursuscenter Sputnik

Hejrevej 43, stuen, 2400 København NV


Spørgsmål til kurser og tilmelding

Spørgsmål til fakturering

Tilmelding til nyhedsbrev

Få nyt fra Sputnik i din indbakke. Ved tilmelding får du samtidig fem brugbare pædagogiske redskaber til at forebygge og håndtere konflikter

Følg med på Facebook!